Wanneer je aan de Costa Blanca denkt, komt Benidorm ongetwijfeld in je op. Deze bruisende stad aan de Spaanse kust is al jarenlang een populaire bestemming voor zowel zonzoekers als feestgangers. Maar deze stad heeft veel meer te bieden dan alleen lange zandstranden en levendige uitgaansgelegenheden.

Een mix van oud en nieuw

Benidorm is een stad waar oud en nieuw hand in hand gaan. De oude binnenstad, met smalle straatjes en traditionele Spaanse huizen, staat in schril contrast met de moderne hoogbouw langs de kust. In de oude binnenstad vind je gezellige pleinen, kleine winkeltjes en authentieke tapasbars. Hier kun je de echte Spaanse sfeer proeven.

Voor ieder wat wils

Benidorm is een stad waar iedereen aan zijn trekken komt. Zonliefhebbers kunnen zich vermaken op de brede zandstranden Levante en Poniente. Watersportliefhebbers kunnen hier terecht voor allerlei activiteiten, zoals jetskiën, parasailing en duiken. Voor degenen die van een actievere vakantie houden, zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen of te golfen.

Benidorm is ook een paradijs voor shopaholics. In de vele winkelcentra en boetieks vind je alles wat je hartje begeert. Van bekende internationale merken tot lokale ambachtelijke producten.

Culinaire hoogstandjes

De Spaanse keuken staat bekend om haar heerlijke gerechten en in Benidorm kom je helemaal aan je trekken. Probeer zeker eens de traditionele paella, tapas en sangria. Er zijn talloze restaurants waar je kunt genieten van deze lokale specialiteiten.

Feesten tot in de vroege uurtjes

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Er zijn talloze bars, clubs en discotheken waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Benidorm heeft voor ieder wat wils, van gezellige cocktailbars tot grote discotheken met internationale dj’s.

Een ideale bestemming voor gezinnen

Hoewel Benidorm vooral bekend staat als een uitgaansbestemming, is het ook een ideale plek voor een vakantie met kinderen. Er zijn verschillende waterparken, pretparken en speeltuinen waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Daarnaast zijn er veel hotels die speciaal zijn ingericht voor gezinnen met kinderen.

Conclusie

Benidorm is een veelzijdige bestemming die voor ieder wat wils biedt. Of je nu op zoek bent naar zon, zee, strand, cultuur, feest of ontspanning, in Benidorm vind je het allemaal. Het is een stad die je zeker een keer bezocht moet hebben.

Wil je meer weten over Benidorm? Bekijk hier het aanbod.

Benidorm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *