Over Hotel Palacio Blanco
De heerlijke geur van geroosterd vlees en verse kruiden dringt mijn neus binnen. Resoluut sla ik mijn boek dicht, verlaat mijn kamer en ga op zoek naar gastvrouw Maria, maar nog voor ik haar vind loop ik onverwacht tegen de Nederlandse eigenaren, Jan en zijn vrouw Christa aan. Ze staan in de moderne buitenkeuken in de tuin. “Eliza!” roept Jan enthousiast. “Ga zitten!” Hij gebaart naar de nieuwe zitjes onder de prachtige avocado- en sinaasappelboom. Ik plof neer en terwijl Christa mij een glas wijn inschenkt, vertelt ze hoe ze hier terechtgekomen zijn. “Door de verkoop van onze bedrijven in Nederland ontstond een sterk verlangen om nog één keer samen iets op te zetten of over te nemen. Ondernemersbloed blijft altijd kriebelen! Samen zijn we op zoek gegaan naar onze nieuwe uitdaging. Eén ding stond vast: het klimaat moest er goed zijn.”
Terwijl Jan de eerste spiesjes presenteert, vult hij zijn vrouw aan: “Toen we in 2012 dit hotel binnen wandelden, middenin het oude gedeelte van het stadje Velez Malaga, waren we op slag verliefd. De unieke en levendige locatie, de lieve mensen, het heerlijke eten en het fantastische klimaat spraken ons enorm aan. Bovendien is het voor familie en vrienden in Nederland nog altijd goed te bereizen.” Ik snijd mijn vlees in stukjes en zucht. Wat een fantastische verhalen zijn het toch altijd, van mensen die hun hart volgen en hun dromen waarmaken. “We zijn trots op de luxe en het comfort van onze hotelkamers en koesteren de relaxte sfeer die hier hangt”, zegt Jan tenslotte. “Op de gezellige patio, in de inrichting van de kamers, op het terras in de tuin: die sfeer willen we overal met onze gasten delen.” Ik hef lachend mijn glas en zeg: “Dat is jullie uitstekend gelukt!”